Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

genom nya ögon

Har vi öppnat våra ögon?
Vidgat våra sinnen?


Sett varandra så som vi är,
inte så
som vi vill
att
alla andra
ska
se oss?
Sett bakom varandras masker
av skickligt utförd likgiltighet?
...


Har du sett bakom
mitt behärskade lugn,
sett de
mörka
begären
djupt
begravda
långt in
i
mitt
hjärta?

Har du hittat nyckeln än - den som låser upp
den där dörren
in till mina
känslors rum?

Har du då sett
hur de svärmar
frenetiskt runt
och bara törstar
efter dig?
...

Snart
kanske
jag
äntligen
kan säga
att jag
känner dig

Du
och
ditt jag
som finns
där bakom
allt annat

som göms
bakom dina egna
uppsatta galler
som
jag
en dag
snart
nu
skall
montera ner

...

för säg
har jag
kanske inte
smygöppnat dörren in
till din vilsekomna själ?
Sett ditt riktiga jag bakom fasaden
av finputsade
robusta
lögner?


en dag
snart
nu
ska
jag kunna
säga mig
veta

hur ditt ansikte
verkligen
känns under mina fingrar

...

en dag
snart
nu

kommer

Jag
se
Dig

Du
se
Mig

med nya ögon



© 2012 Celticgirl




Fri vers (Fri form) av Celticgirl VIP
Läst 761 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2012-09-21 18:41



Bookmark and Share


  S~A •••
Så vacker
2018-08-31

    AgnesKenshin
lever vi samma liv?, med samma "älskling" :)
2014-09-01

    maija tuori

Mycket bra ,läsupplevelse .
2012-09-24

    ADI Nehlin
underbar text som griper tag och lätt att känna igen sig i
2012-09-23

  Sommarnattsljus
Fin! Nära, sann. Känner igen mig i raderna:"...kanske/jag/äntligen/kan säga/att jag/känner dig". Fast jag lever oftast med känslan av att det är ett omöjligt uppdrag, att försöka på riktigt lära känna en annan människa. Jag försöker nöja mig med alla de där stunderna som innehåller en känsla av närvaro, närhet och samhörighet, där man upplever att själarna möts. Tycker om hela dikten från början till slut, både formmässigt och innehållsmässigt.
2012-09-22

  M M Mannheim VIP
Fin dikt om längtan. Lite ovanlig i sin konstruktion men det är inget som stör utan tvärt om. Alltid härligt att läsa nya sätt att skriva poesi!
2012-09-22

  Hanna Mari Wallin
våga vara den man är skapt till, kräver mod och intre tilltro till den man ger sin tillit

så vackert skrivet om önskan och innerlig vilja att älska och bli älskad för just den man är...

bokmärker!
2012-09-22

  R Werner
vackert och så ärligt
2012-09-21

  Lena Själsöga Keijser
du väver stor sannhet i denna vackra ordväv
2012-09-21

    ej medlem längre
fint skrivet..
2012-09-21

  Tarantaran
..de finputsade robusta lögnerna..
låter litet..hårt!? vi skulle kanske
behöva " the witch´s cabin key
and find the lady of the light..
gone mad of the night."?! " That´s
how you reshape destiny"..den
sången var fin..tycker den
passar bra här också..;)
2012-09-21

  Ninananonia VIP
Fint...
2012-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Celticgirl
Celticgirl VIP