Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyhetsreflektion


Märkligt det där med troendes rättigheter...

En uppsättning av musikalen Jesus Christ Superstar stoppas i Rostov i södra Ryssland, efter protester från upprörda ortodoxa kristna som åberopar en ny lag som är avsedd att "skydda troendes rättigheter".

Märkligt det där med troendes rättigheter...

Normalt handlar en grupps rättigheter om att personer tilhörande gruppen är fria att leva på ett visst sätt eller göra vissa saker, utan risk för juridiska repressalier.

I det här fallet läggs ytterligare en dimension till begreppet rättighet; rätten att HINDRA ANDRA MÄNNISKOR - personer utanför den egna gruppen - att själva välja vad de vill göra, ta del av osv.

Bättre att nämna saker och ting vid deras rätta namn. Eller hur?


http://hakans-blogg.blogspot.se/




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 219 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-29 20:11



Bookmark and Share


  Håkan Wiklund
"Man har rätt att inte tro också det är en stor del av religionsfrihet!"

Exakt, religionsfrihet är också en frihet FRÅN religion. Men detta enkla faktum är ofta svårt att greppa för den som "vet" vad som är sant...
2012-09-29

    ej medlem längre
Blev påhoppad i går av två kristna varav den ena ansåg att jag var mindre intelligent för att jag inte tror på en gud längre. Den andra ansåg att jag inte hade rätt att välja om jag vill tro eller inte. Blev riktigt förbannad och blockade dem båda. Vissa människors åsikter om vad religionsfrihet innebär är bara märkligt. Man har rätt att inte tro också det är en stor del av religionsfrihet!

Det jag tänkte på sen var hur de hade reagerat om jag hade sökt upp dem och börjat klanka ner på deras kristna tro.


2012-09-29

  Larz Gustafsson VIP
Då är vi överens.
2012-09-29

  Håkan Wiklund
Nej, enligt min mening är den här typen av inskränkningar inte OK - oberoende av vilken gud eller religiös föreställning man åberopar.

Var och en får ha sin egen tro, så länge man inte gör anspråk på någon slags "rätt" att pådyvla andra densamma.
2012-09-29

  Larz Gustafsson VIP
Eller är det bara OK när muslimer protesterar?

2012-09-29

  Larz Gustafsson VIP
Jesus Christ Superstar är i och för sig en vidrig musikal direkt från Satan. Den hånar Jesus och därmed oss som tillber Honom.
Men lika lite som jag tror på att Lars Vilks ska censureras och trakasseras tror jag på att förbjuda Jesus Christ Superstar - även om jag verkligen avskyr och hatar den.
2012-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund