Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett rum där någon snart ska dö

Det är något märkligt med ett rum
Där någon snart ska dö
Det är så tyst och lugnt
Man kan få ett hårstrå att dunsa mot sänghästen

Och att hålla någons hand
För sista gången
Och förundras
över att den rör sig och pulserar

Det är något tidlöst i den sista stunden
Att väga alla sina tankar
Att inse att allt kan kokas ned
i några fåtal ord

Att köra hem och
försöka att inte tänka
Han ser aldrig träden igen
Han ser aldrig fåglarna och bergen

Att stanna och låta tårarna strömma
och axlarna skaka
och ratten bölja framför ögonen

Det är något märkligt med ett rum
Där någon snart ska dö
Det är ett lugn
Som aldrig finns bland människor
mitt i livet








Fri vers (Fri form) av armadillo
Läst 397 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-09-29 23:31



Bookmark and Share


  Sanla
Så starkt och så sant. Bär själv på en sorg och har befunnit mig i det märkliga rummet...
2012-10-03

  SatansSon VIP
Jag hoppas slippa undan det rummet. Hoppas intensivt. Fin dikt om bister verklighet.
2012-10-03

  armadillo
Tack snälla för kommentarerna! Det är så skönt att få skriva av sig
2012-10-01

  erna frank
Detta har du beskrivit så väldigt fint. Din känslighet med döden idess närhet, med tårar och medmänsklig värme. Bara så bra!
2012-09-30

  ULJO
Suveränt poetat om ett ämne vi inte gärna pratar så mycket om.
2012-09-30

  Maria T
Ett lugn sprider sig
över dikten
2012-09-30

  Änglaögon
så väldigt, väldigt vackert -och ja det är något märkligt med ett rum där någon snart ska dö. Kan känna stillheten och tystnaden...
2012-09-30

  DrZappa VIP
...en vacker text som har en melodi inuti sig...
2012-09-30

  Anya VIP
Döden är vacker.....den känslan får jag när jag läser. En text jag tycker om.
2012-09-30

  wonder
Så bra. Jag vet , har varit där, precis så är det.
2012-09-30

  Celticgirl
bra i sin melankoliska nedstämdhet :)
2012-09-30

  Kajsa Bohlin
Jag tycker om den här texten. Otroligt vacker och välskriven.
2012-09-30
  > Nästa text
< Föregående

armadillo
armadillo