Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du ser min själ

 

Du ser min själ

min längtan klart

du ser du ser

Den vill ha mer

ja mer ja mer ja mer

Dina händers låga

lyfter den till bergets topp

ja den vill opp ja opp ja opp

ja opp ja opp

 

Den sjunken var

i svarta nattens tysta brus

långt ned bland  raviners

vassa klippors trånga prång

där den piskades ner

av orons bittra vattenbrus

ja ner ja ner ja ner

ja ner ja ner ja ner

 

Då hördes en röst

så klar som silverklockans

smek

den rörde vid mitt bröst

vid cellosträngens dova lek

som gav resonans och tröst

åt det som livet mening ger

ja ger ja ger ja ger ja ger

ja ger ja ger

 

En stråle klar

den lyfte upp min svarta natt

så underbar

den väckte hjärtats gömda skatt

som sjöng ett svar

ett svar ett svar ett svar

ett svar

ett svar ett svar ett svar ett svar

ett svar ett svar

 

När du sken upp

min hjärtats heta vingars glans

du tände upp min längtans

heta brand

Jag lyftes upp på vita

breda vingars dans

ifrån de dömdas

mörka skuggors tysta värld

 

När du sken upp

min hjärtas heta vingars glans

du tände upp min längtans

heta brand

Jag lyftes upp på vita

breda vingars dans

ifrån de dömdas

mörka skuggors tysta värld

 

  




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 241 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-02 19:55



Bookmark and Share


  Skogsfen.
Vilken kärleksförklaring, underbart.....Kram
2012-10-03

    ej medlem längre
Vackra ord!
2012-10-03

  Siggesdotter
Som en fanfar till KÄRLEKEN och vad den kan göra med en själ som längtar - där upprepningarna förstärker riktning och uttryck.
2012-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge