Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

saknar dig

Jag saknar dig mamma
barnet kommer ihåg...

när du la min hårslinga bakom mitt öra
de nybakta kanelbullarna efter skolan
nyrullade köttbullar redo att stekas
alla berättelser från din egen barndom
och din första förälskelse

vi bläddrade bland foton av dig själv som barn
skrattade åt klädmodet då
jag klädde ut mig i dina gamla kläder från då du var ung
och jag kände mig vacker i den svarta, flotta slokhatten

jag minns de dagar jag var sjuk
då du fanns där och tröstade mig
du hällde varm mjölk i rosig kaffekopp, la i en emsertablett
sa att det var bra vid halsont

när min första kärlek tog slut
fanns du där och stöttade mig
du log mjukt och sa
;kära barn, kärlek kommer och går
men en dag kommer den för att stanna

mamma, du hade rätt!

känner att jag saknar dig och dina ord  




Prosa av Rosen VIP
Läst 408 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-10-07 16:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Att ha en mamma är att ha kärlek från någon som inte vet vad att kärlek är allt. Så ge dina barn samma erkännsla som du fick. Så blir det att dina barn ger sina barn osv osv
2012-10-11

  anita VIP
Vackert skriven
2012-10-11

    bigmamma
vakert och berörande
2012-10-11

  AjBi
Oh, jaaaaa... jag känner också den där saknaden... mycket bra fångat av just DEN känslan!
2012-10-10

  anits VIP
En helt underar text som berör, mycket
2012-10-08

  La Magnólia VIP

Så berörande och kärleksfullt du beskriver de vackra vardagshändelser som skapar band och minnen. Underbar läsning!
2012-10-07

  Änglaögon
Tycker om dina berörande rader.
2012-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP