Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärleken är en kraft jag ej kan motstå. Den bär mig genom eld och vatten. Den lyfter mig på breda vita vingar över mörka vatten. Den är en fläkt av Guds egen ande; som bär.


Guds Diadem

 

När kärlek och vänskap blandas

till en stråle så varm och len

Vi kan känna Guds ande andas

från hans Kärleksdiadem 

 

Det andas ömhet och mildhet

som öppnar var hjärtas port

det väcker den vita lilja

som vill växa till något ljust

och stort

 

Jag drömde jag såg stjärna

vid stjärna

så gnistrande klar och ren

som tänts av Gud

vår Herre

på hans himmels

sotsvarta scen

 

De glödde av vänskap

 av kärlek

de lyste med mildhet

så stor

De tände andra små stjärnor

som upp till himmelen for

 

Där höllo de fast vid varandra

där låg de hand vid hand

som långa gistrande pärlband

som lyste upp jordens mörka land

 

En mäktig skimmrande Tiara

ett Kärlekens välvda diadem

som andas Guds milda ande

som sänder hans ömma sken

 

En bris på vart bultande hjärta

som kämpar i mörker och sot

som lindrar all stingande smärta

med famnens läkande bot

 

Han tar i sina faderliga händer

detta smycke med sin gnistrande

glans

Han fäster det över land och stränder

en gloria över skapelsen som är hans

 

 




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 273 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-10-18 16:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härlig text om vår tro!
2012-11-03

  Ljusletaren
Gudomligt vackert!
/kram
2012-10-19

  Siggesdotter
Det var ett mycket mycket vackert diadem!
2012-10-18

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Så sant och så vackert påkallar du gud/Mvh Diana,
2012-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge