Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spegel spegel på väggen där

Du ler och viskar att klart vi är själsfränder
vi håller ju varandras händer när vi pressar bladet mot huden och andas ut samtidigt som blodet sipprar fram
du håller mitt hår när jag kräks ut min ångest och jag frågar efteråt:
- Var jag duktig nu?
Klapp på kinden; klart du är duktig. Tillsammans är vi oslagbara
vi måste bara slåss mot det mörka
samtidigt som vi gömmer oss där inuti
En falsk trygghet ihop med kaloriräkning och stesolid
Ska vi ta en tur i skogen?
Springa bort fettet som envist vägrar tyna bort trots att vi kräks upp maten
Men tillsammans ska vi vinna, aldrig ska vi låta det där ta över igen
Präktigheten. Sverige sverige älskade land. Annorlunda är farligt.
Vi skall vara smala och hälsosamma
bara då blir vi älskade
Men vi älskar ju varandra, visst gör vi det?
- Klart vi gör det, vi är ingenting utan varandra
Räcker inte det då? Räcker inte våran kärlek?
Personen i spegeln nickar att visst gör det det
men det får vi ju inte säga högt.
-Ingen får veta våran hemlighet
att jag bor här hos dig
För du är ju den enda som kan se mig.




Fri vers av Erajka
Läst 752 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-24 22:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erajka
Erajka