Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VEM KAN

Vem kan kalla sej för poet

eller poetissa

Är det någon som vet

eller är de bara något man kan gissa

 

Är de dom som skriver

om nebulosor och galaxer

Eller går det lika bra

att skriva om ett hjul och dess axel

 

Synd att dom inte finns

de lärde i Lund

Då kanske man fick svaret

från en enad mun

 

Men vill jag ha svaret

eller vågar

det är det

som är frågan

 

Att skriva julklappsrim

det kan väl de flesta

Men har de den poetiska ådran

de som skriver de bästa

 

Nää kostnärer och poeter

de ofta målar och skriver det ingen förstår

Det är dom

som de största applåderna får

 

M-L




Fri vers av Maj-Lis VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-10-25 17:45



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En mycket bra fråga...Att skapa med ord eller med musik eller med händerna är poesi det är inte vad man gör eller skriver utan det är kärleken till det man skapar som räknas...KRAM
2012-10-28

  ResenärGenomLivet VIP
När det gäller poesi så finns det väl ingen manual att gå efter...det är det som är bra...vad man sen kallar sej spelar väl ingen roll...man skriver för att man vill...
2012-10-25

  Ninananonia VIP
:) Fint.. ja vem kan? alla kan...
2012-10-25

  M M Mannheim VIP
Du kan kalla dig för poet! Du kan! Och du kan skriva om vad som helst, det är ändå poesi!
2012-10-25

  Larz Gustafsson VIP
Jag kallar mig poet. Polisanmäl mig!
2012-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Maj-Lis
Maj-Lis VIP