Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Andra försöket till trettonraders. Vad säger ni?


Resan (Tretton rader - andra)

Förväntan inför starten. Blickar på klockorna.
Nedräkningen. Trycket när bromsarna släpptes.
Och så åkte vi. Exalterade såg vi framåt.
Försökte se bortom horisonten, utan att lyckas.

Fastspänd undrar jag vem som egentligen styr.
Stabilt ett tag, sen kastvindar, gropar,
störande grannar och spillt kaffe.

Då inser jag att min hud är en spegel.
Min inre värld styr allt jag ser och känner.
Brevet i väskan är från mig själv, men kodat.

Året slutade lika bra som alla andra.
Sen började vi om igen.

Tills jag vaknade för att leva nästa dag.

 

-----------------------------------
Första varianten finns på /viewText.php?textId=1538219
Texten taggad: "trettonrader"

Bilden är från Muscat, Oman, en rejält blåsig dag.

PS! Jag använde mitt egna verktyg radräknaren för att hålla mig inom ramarna för bidrag till årets diktsamling. http://tobi3.se/blog/radraknare/?lang=sv

 




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 438 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-10-26 16:31



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Världigt bra och det menar jag från mitt hjärta.
Måste läsa försök nr 1 till 13 rader också/kram
2012-10-31

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2012-10-31

    ADI Nehlin
bra..tyckte om
2012-10-27

  anits VIP
Mycket bra, gillar
2012-10-27

  Jan Simonsson
Härligt med en resa framåt, bakåt, inåt och utåt.

min hud är en spegel
brevet i väskan är från mig själv...

Starka formuleringar!
2012-10-26

  Minkki VIP
En så himla svår uppgift du tacklar... jag har inte omläst den första, men den här tror jag är mycket bättre - utan att därmed komma ihåg den första som på något sätt dålig. Hattlyft utan hatt :)
2012-10-26

  ResenärGenomLivet VIP
Härlig beskrivning...gillar...
2012-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)