Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var ett par år sedan de först fick träda in i mitt skrivande, 2006-11-09 fördes fröken Vår och Vinterfrost samman, sedan dess tycks de alltid ligga där - i min periferi.


Herr Åkeräng

nyutsprungna Morgondagg
beskådar hemligt pojken Morgonsol
där han ömt smeker sin väg
över och igenom, trädens
ogenenerat nakna skrud

bi, humlas, och fjärils blomstersurr
har skönsjungande lämnat Herr Åkeräng
enbart för att kunna komma åter
när ljuvliga fröken Vår
viskar dem alla till liv, ånyo

varligt vaktad av vattensork, vessla
råka och rådjur
lägger sig nu, Herr Åkeräng
lugnt tillrätta i väntan , på att den bistra Herr Vinterfrost
skall draga sitt vitvackra vintertäcke
och bli till tid, då alla andas
i takt till vintervals
mot och med, allas knoppningstid
med den tidlöst unga, Fröken Vår




Fri vers (Fri form) av Micael Axelsson
Läst 268 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-10-04 16:41



Bookmark and Share


  ia VIP
Helt underbar
Du målar en inre vacker bild med ord som värmer. Under allt finns det dolda alltid kvar. En harmoni mellan det som en gång väcktes och som alltid kommer att finnas.
Du är en sann poet!
2014-11-14

  sockerspöket
Så innerlig, vacker, öm och målande. Med varsamma ordval, fint uppbyggda stycken så för du oss vidare i denna sällsamma historia.
Tack
2014-10-05

  Lasseman VIP
Väl ordat min gode vän..
2014-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson