Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dela honom rättvist!

Det hade inget att göra med
mina tidigare förhållanden

bara med tomheten i dem
bara med rädslan i dem
och övertygelsen om min
oförmåga att framkalla kärlek

och han som trodde att man
kunde äga en annan person

att ha en egen människa

så han tog mej i fickan
och stack söderut i en
liten fånig fransk vit bil

fastän han hatade mej
eller kanske därför att
han hatade mej. Eller
någon annan kvinna

från hans barndom

här ska vi bo, sa han, vi ska
satsa på en högre nivå, sa han
jag sa ingenting, vad skulle
jag ha sagt
det fanns inget annat val
än att följa i hans fotspår
uppför trapporna

fyra trappor utan hiss

nu säger jag

grattis alla ensamstående
kvinnor i femtioårsåldern
här har ni en man för er!

Dela honom rättvist!




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-11-13 23:16



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
oj, här ryker det och ryts, and I like it!
2012-11-14

  Måna N. Berger
Risken, för honom, är väl att ingen vill traska uppför de där trapporna i hans fotspår..
2012-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP