Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orden i oreda

I begynnelsen var orden de vanliga, i den bekanta ordningen.

Men han var en konstnär som målade med orden,
lät dem komma huller om kludder.

Så orden var bekanta, i den vanliga oordningen.

Orden var redan i oreda, som bekant,
Oredan var den vanliga i de bekanta orden.

Det ekade tomt i rummen mellan orden.

Något kändes ekant, när b-na hade gått hem.

Slutligen gick även vitsen hem.

 

 -----------------------------------
Annika Persson samlade spin-off från hennes egna kommentarer finns på:
www.poeter.se/viewText.php?textId=1549171




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 880 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2012-11-16 09:16



Bookmark and Share


  Blåbäret
kreativt och lekfullt...smittande också
2012-11-16

    ADI Nehlin
finurlig
2012-11-16

  Eva Langrath VIP
Uppskattar myckdet din lek med orden i oreda som ger tankar åt många olika håll, med andra ordn oredan bland de inre orden tumlar på som vanligt :)
2012-11-16

  Annika Persson
ett moln flög förbi
titta upp i himlen
och blås bort mig
då blir du sublim,
men alienation
finns alltid, det eviga
avståndet mellan molekyler
och atomer, hjärtan som slår,
hjärnor som ser, husens betong
som eroderar.

Att tala bort molnet, sa han.
Hur ska jag annars få bort det?
Mina lungor är inte universella
blåsmaskiner...
2012-11-16

  Annika Persson
att skapa ordning i kaos
är att vara jordnära...
Ja, jag har löst alienationen,
trodde han ja..
2012-11-16

  Annika Persson
Och så tittade han på sina fötter,
människans bästa vänner, på
de steg han skulle ta. Ett två
ett två i marsch som förr ju...
Nu fick jag inspiratio ju...

2012-11-16

  Annika Persson
Han visste vilken ordning de skulle komma i,
då de varit linjära från första början.
Skapelsen följde en bestämd ordning,
men han ville komma ifrån den, varför?
Jo, pga. allt det moderna, att gestalta
det moderna kaoset på ett genuint
sätt.
2012-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)