Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

känner så mYckeT meN veT så lIte

man hade ju lixom önskat att man visste allt
att man hade någon slags beskrivning på hur man gör
eller någon man kunde ringa och fråga som hade alla dom rätta svaren

vill ofta tro själv att jag vet
och någonstans är det väl så man får göra tills man provat
sett resultatet av det man trodde
för vet gör man ju egentligen inte
vad man än vill tro

fast ibland är det svårt
på något vis var det lättare förr
ju yngre man är ju mer känns det ju iallafall som om man vet
nu
vet man ju mindre och mindre ju fler år det går
för man vet
att man inte vet
inte kan veta

det som man så gärna skulle veta säkert
garanti
för livet
att det blir som man vill
vad man nu vill
finns inte




Fri vers av kråkan VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-11-20 08:53



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Att inte vara så säker är att mogna". Kvalificerat dravel!
Jag har aldrig varit så säker som jag är nu och det kallas andlig mognad.
2012-11-20

  Larz Gustafsson VIP
Min tro är en visshet, en övertygelse. Det är inte alls så att allt flyter. Det där är bara flummigt hippie- och new age-trams.
Det finns en sanning och det finns absoluter.
2012-11-20

  Lars Hedlin
En mycket bra text!
2012-11-20

  sjungman
Ännu en bra text.
DEt är väl bara sista stycket som är lite oklart.
Visst är det så, att när man var ung så visste man allt. Att inte vara så säker är att mogna och se det som det är. Att man egentligen inte vet.
2012-11-20
  > Nästa text
< Föregående

kråkan
kråkan VIP