Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag längtar till Söder där Kärleken glöder Isen är Döder och Föder Liv!


Sången om Kärleken

 

Allt var en dimma

min längtan den glöder

den glöder av smärta

av Dig

Du gick där på stigen

långt där ner i Söder

och Sången den sjunger än

Sången om Kärleken

 

Jag gick uti Solen

och Hjärtat det brände

det brände av Havets salt

Du svängde Du svepte

Du dansa med kjolen

Du var min sorg mitt allt

Sedan blev Havet kallt

 

Du var mitt Liv min sorg

Du var min Längtans torg

Du var strandens spår

Du var mitt Hjärtas sår

Du var mitt Liv

 

Jag gick där i rågen

och sveptes av vågen

mot Havet mot saltet

mot sår

Det var den vågen

som drar genom åren

Den sveper den river

river allt

Sedan blev Hjärtat kallt

 

Det låg där så fruset

på tundran i ljuset

Snön den gnistrade vit

Det låg där och lyssna

efter tonen som lyste

och aldrig den hittar dit

Till sommarens Heliga rit

 

Jag står där på knä

och mitt Hjärta det

blöder

Du var min sorg

mitt allt

Jag längtar till Söder

där Havet det glöder

mättat av tång

av salt

Jag ville ge Dig allt

 

Sången om Kärleken

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 207 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-11-20 23:14



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Kärleken är A och O helt sant/kram
2012-11-26

  Skogsfen.
Längtans dilemma allt finns med....Kram
2012-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge