Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lev glad...lev länge


Ont krut förgås inte lå lätt.


Hon vill varken bli kallad gumma eller tant.

Nej hon rynkar på näsan och säger:

Vad är det för fjant.


Jag klarar mig själv

och därmed basta!


Här ska ingen hemhjälp

fara runt och hasta.


Jag sopar och feja när lusten faller på

sen får det räcka

en vecka eller två


Och doktorn i stan han kan sitta på sin stol

sist jag såg honom

var visst någon gång i fjol

Nej inte bota han en endaste krämpa

Här gäller det att trixa och kämpa.


Och när jag blir så gammal

att jag inte mer kan gå.

Då köper jag en rullstol

Eller kanske blir det två.


Det kan ju vara bra att ha en uti haven

Så tro det om Ni vill

Det ska dröja många dagar till

innan Ni får lov att stoppa mej i graaaven.







Bunden vers av Alva Johnsson VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-11-25 13:45



Bookmark and Share


  anits VIP
Härligt skaldat
2012-11-29

  Knickedick
Rullstolar kan man inte få för många av ju
2012-11-26

  Bibbi VIP
Kul.
2012-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP