Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Potatiskvinnorna

Plikttrogna

kvinnor skalar i oändlighet

Potatis

skalen ringlar till golvet
likt ändlösa maskar
under tiden växer högen
av skalfri potatis till ett

Berg

Kvinnor

som inte förväntar sig någon
tacksamhet för sin idoga gärning

lukten av rå potatis
sticker i näsan
i eftermiddagssolen, luften
darrar i motljuset

kvinnorna tar upp den oskalade
potatisen ur djupet av en tunna

Potatisberget skymmer redan
deras ansikten

genom en glugg faller
en ljusstrimma över bordet
utifrån hörs den sorgsna
sången från en koltrast




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-11-28 12:53



Bookmark and Share


  ULJO
Intressant och spänade läsning
2012-12-08

  Anya VIP
Hm, en historisk tillbakablick på kvinnans situation, intressant gestaltat ur potatisskalarperspektiv.
2012-11-28

  Catharina Edin VIP
en scen från ett annat, fjärran land -? Det känns som jag vet, vilka du talar om, och att potatisen är en symbol för deras ändlösa arbete. Kära nån, vilka kvinnor! De borde få läsa din text.
2012-11-28

  Arja Söderfeldt
Fint.
... lukten av rå potatis sticker i näsan... kunde också vara en möjlig början till din fina dikt)
2012-11-28

  Lavinia Röd
Snyggt om kvinnor och potatis här inne på poteter.se :)
2012-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP