Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Iakttagelser av en känsla, av natten, av fenomenen omkring oss.


Bara Andas

Månen lyser upp sjön
Ett ensamt liv bland miljoner
Ensamma liv suddas ut
Allt flyter ihop
Bara andas
Bara andas
Sjunker tillbaka bland timmarna
Bara sväva
Bara sväva

Vågor av mörker kraschar
På sjön och natten skriker
Oupphörligen mot stjärnorna
Månen svarar lugnt
Med sitt svaga sken och jag ser på
Hur allt flyter ihop
Blir till mörker, till ljus
Mörkret lyser och ljuset
Förmörkas
Jag tittar bort
Bara andas
Bara andas

Jag svävar längre och längre bort
Ser hur nattens brutala sken
Blir till morgon, till dag
Och hur blixtrande vackert det är
När solen värmer miljoner ensamma liv
Efter en lång och iskall natt




Fri vers av Niklas Lövgren
Läst 398 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-11-29 00:22



Bookmark and Share


  surface to air
"..Månen svarar lugnt
Med sitt svaga sken och jag ser på
Hur allt flyter ihop
Blir till mörker, till ljus
Mörkret lyser och ljuset
Förmörkas.."

Vackert i sin sorgsna skepnad
2012-11-29

  mare VIP
Mycket fint skrivet !
2012-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Niklas Lövgren