Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta skrevs årsskiftet 1991/1992 när Sverige släpades in i EG (senare känt som EU), och allt skulle bli så bra, så bra ... vilket jag inte trodde ens då.


Två dikter mot EG

GYLLENE BOJOR

Akta dig!
Idag ger man dig gyllene bojor.
"Se hur vackert guldet glänser" säger man.
I morgon tar man bort guldet.
Bara kalla järnet finns kvar.
Och deras hånskratt.


MODERN QUISLING

Var syntes en quisling utan ideal
så höga, så rena? - Han gjorde sitt val:

Hellre än kamp emot fiendens våld
trädde han villigt i deras sold

Sålde sitt land för en billig peng -
det passade gott att bli EG-dräng!

Dikter får rimmas i nyare stil,
ty Quisling skall rimma på Dinkelspiel!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Björn Nilsson VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-11-29 20:17



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Applåder för dessa!
2012-12-01

    ej medlem längre
bra och riktat budskap..
2012-11-30

  Jeflea Norma, Diana. VIP
”Sålde sitt land för en billig peng -
det passade gott att bli EG-dräng!
Ser du, Konsten att skaffa sig jobb är obegränsat!
Du är den klokaste humoristiska poeten jag har läst här, mängder applåd till dig
Kram / Diana.

2012-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP