Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Knagglig dagsvers om nya kuppen i Niger

Nu berättas om kuppen i Niger.
Ryska flaggor, folk som dansar
på gatan. Folk som inte tiger,
som inte lydigt svansar
efter gamla kolonialister
som sög blod ur Afrikas hjärta,
eller nya imperialister
som inte ger annat än smärta.

Herrar i London, New York och Paris,
nu är det tid att förstå
er blodiga historias pris:
För er blir det slut, godnatt, ridå!




Bunden vers (Rim) av Björn Nilsson VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-07-28 17:32



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Intressant.
Jag visste inget om kuppen.
2023-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP