Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sista måndagen denna sommar - tankar

Sista måndagen denna sommar
Bland regnmolnen tittar solen fram

Så kommer tisdag, onsdag och torsdag
men sedan fredag, september, och höst!

Redan i träden syns gulnande blad
Av det blir man inte så glad

Och inte får man så mycket tröst
när sommarvinden får höstens röst

Flyttfåglar, utan pass eller väska
drar glada åstad till sydliga land

Knasiga sommar: tack och adjö
nu får man vänta på is och snö

Men drömmarna lever i höstens mörker
om vårfåglar, blommor, vår och tö!




Bunden vers (Rim) av Björn Nilsson VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-08-28 19:07



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Jag hatar snö. Den har alltid varit min fiende." (Adolf Hitler).

En av de få sakerna han och jag är överens om.
2023-08-31

  Minkki VIP
så sant - och för att få tö krävs ju snö
2023-08-30

  Larz Gustafsson VIP
Just det. Det har jag alltid hävdat: Hösten begynner den 1 september, precis som vintern den 1 december, våren den 1 mars och sommaren den 1 juni.

Drömmarna lever. Instämmer.
2023-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP