Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ode till den Goda Människan

Och dom öppnade dörrarna till fängelset

ut strömmade poliser i uniformer, blå som vatten
med nyvakna ansikten i glädje och frihet

med håret på ända, skuttande som kor på grönbete
ropade de och skrattade, i solen och regnet som föll
allt på en gång

Under regnbågens valv är vi fria!

Ja regnbågens alla färger är vi

äntligen fria från lagens ok, från all ordning och reda
och kan leva som fria män och kvinnor

alla regler åt skogen, nu är anarki vorden!

och ljuset syns långt bort i tunnel!

Men var är nu alla tjuvar och våldsmän?

Ingenstans, alla brott är nu glömda och gömda!

alla mänskor vet nu att vara snälla och ärliga
utan pistol och batong, nej, poliserna behövs inte mer!

solen skiner över allt levande, det som skulle varit vår undergång är livets

bröd och salt, äntligen!

är alla människor Goda och hjälper varandra!

Ingen fattig, ingen sjuk saknar vård eller kläder, ingen hungrig saknar föda nu
när jordens resurser fördelas med glädje åt alla och envar

Planeter och solar har äntligen enats, nu är tiden mogen för

Den Goda Människan att inta parketten!

Dom gladaste poliserna dansade, delade med sig av glädjen
över alla breddar nu, i elfte timmen nu

Nu när timmen är slagen för apokalypsen, för sent och ändå i tid




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-12-01 02:25



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
skönlirat
2012-12-08

  Catharina Edin VIP
Här är den! Den positiva framtidstexten!
2012-12-04

    ej medlem längre
- wow!
(kanske en flört med bilden av hundarna men definitivt ett utryck för hur jäkla bra texten är)

2012-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP