Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I marginalerna

vi befann oss alltid i marginalerna
han och jag

försökte vi förflytta oss mot mitten
var det något som drog oss tillbaka

ut på dikesrenarna, bland sly
och ogräs där vi hörde hemma

katten bland hermelinerna

han, med sin oförmåga att bli människa
hans historia som ständigt upprepades

jag men min stumma rädsla
förklädd till opassande pladder

när någon blinkade mot mej
såg jag mej genomskådad

såg jag den nakna kroppen
och trasiga underkläderna

vi tog varandras händer och gick över bron
mot den andra sidan av de stora floderna

hemlösa såg vi speglarna
reflektera våra självbilder

det var nog då som vi
utan att förstå det helt i onödan
blev våra egna fiender




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-12-03 00:35



Bookmark and Share


  DrZappa VIP
gillar utsattheten och det svartvita språket!
2012-12-05

  Anya VIP
En gripande text om när tvåsamheten dör. Vackra dova bilder. Jag tycker extra myckt omslutet:
det var nog då som vi
utan att förstå det helt i onödan
blev våra egna fiender
För det är väl så det är, man är sin egen värsta fiende...
2012-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP