Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
gissa om jag vånads över titeln lika fullt en bra text och titeln är inte orlevant i förhållande till texten (inspirerad av en jamesbondfilm)


jag ska skära mig ( för att...)

Jag vaknar för sent, det är som om allt står i lågor, larmet tjuter
Skratta du djävulen, jag ser hur gud njuter
Men jag har vaknat, frågan är vad jag vaknat till
Det chockar mig, chocken håller i sig, jag står still

Jag ska skära mig själv väl medveten om att blodet sprider sin doft
Jag ska sitta där blödande med ett höghastighetsvapen gömd på ett loft
Och när dom kommer närmare mig, när dom kommer för att ta mig
Då ska jag sikta in mig på känslan och skjuta allt som rör sig

Jag ser vad jag trodde att jag gav, och det jag gav var inte värt ett dugg
Och jag ger mig ut i dom mörka farvattnen för att meta lite en haj, ett riktigt hugg
Det hela börjar bli ganska tröttande inser jag efter en stund vem vill sitta där med ett spö
Fram med en jaktkniv och en revolver för att överleva måste man vara redo att dö

Jag ska skära mig tills jag blöder och ta en simtur i hajrikt vatten
Med ett harpungevärs redo att möta det som mötas skall, bara jag och dom i natten
För jag vet att dom närmat sig mig med en längtan, se mig slaktas
Och ett rovdjurs natur är magi som aldrig ska underskattas

Jag har sett dom fina djuren jagas och infångas av rovdjur
Och jag vet, jag förstår att det är en del av vår natur
Dom där krafterna som hon leker med är kanske mer än hon hantera följderna av
En förlist själ är på intet sätt ensam ute på ett stormigt öppet hav

Jag ska skära mig så jag blöder för att skapa en illusion av att jag är skadad och svag
Sen ska jag överleva genom en fulländat praktiserande av djungelns lag
Jägaren blir byte, byte blir jägare rollerna förändras fort
Nu är jag ett stridsförband, en före detta spelare som lagt sitt sista kort

Hon söker sig till farliga pojkar, det är en djungel, snarare än ett förhållande, ägare och slav
Men vet hon hur man ger blommor liv som planteras vid en grav
Men att så lättvindligt gå i fällan, helt i blindo fylld av övermod, änglarnas fall
Förlista och fångande av undergång spolas dom sedan upp på en öde strand av vågornas svall




Fri vers av PPQ
Läst 395 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-03 19:51



Bookmark and Share


  flygia
Som dikt är det mycket fint.
Det som uttrycks är svårt att läsa.
Jag är bara en äldre moraliserande tant med stor erfarenhet av den sinnesstämning som du skildrar.
Önskar dig ljusare tider, varmare ord.
Det är inte möjligt för mig att se din text som enbart poesi. Du får en kram av mig.
2012-12-04
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ