Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här novellen är till min pojkvän som jag älskar över allt annat. Han kommer aldrig att förstå och jag kan inte beskriva hur lycklig det gör mig.


Till Fredrik

”Du lovade mig att aldrig skära dig igen!”

Han stirrar på mig med tom blick och tårar i ögonen.

Nu såhär i efterhand slår det mig; hur kunde jag göra det, hur kunde jag vara så självisk att jag satte mitt eget lidande före hans lycka?
Sängen är varm, rummet är mörkt och jag kan höra hur han andas bredvid mig. Min fina, älskade pojkvän som inte förstår hur det känns att bära på en kladdig, svart gegga som infekterar såren inom mig.
Om man rispar sönder huden borde lite av geggan sippra ut och försvinna.
Det har jag tänkt för mig själv många gånger men det hjälper aldrig. Det enda som sipprar ut är blodet och i takt med att det koagulerar faller min verklighet isär.

”Jag kan inte hjälpa det. Ibland är det inte jag som styr. Jag ser mina händer som sträcker sig efter någonting vasst och sen… Blir det som det blir.”

”Då måste du prata med någon fattar du väl!”

”Jag kan inte! Jag har redan försökt och jag är helt usel på att prata om hur jag känner!”

Jag hör inte vad hans svarar. Jag ser hur hans mun rör sig, formar ord och meningar som jag inte kan hantera. Jag blundar för att komma bort från allting.

När jag öppnar ögonen befinner jag mig i totalt mörker och det känns som om jag faller. En befriande känsla på något vis hinner jag tänka innan jag slår emot någonting som jag antar är helvetets innersta cirkel.
Jag känner hur någon flåsar mig i nacken och vänder mig snabbt om. Jag ser och känner ingenting men jag vet att någonting finns där ute. Det springer i cirklar runt mig samtidigt som det skrattar och hånar mig för att jag är svag.

De blir fler och fler, snart är jag omringad och det enda jag kan göra är att sjunka ner på knä, slå händerna för öronen och skrika tills det inte finns någon luft kvar i mina lungor.

Då tar jag ett nytt andetag och fortsätter att skrika.




Prosa (Kortnovell) av RedJohnSaysHi
Läst 303 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-12-03 22:13



Bookmark and Share


  Suss Petersson
Du beskriver det många inte kan uttrycka i ord. Gillar.
2012-12-07

  Angel of love
Stark!!
2012-12-04
  > Nästa text
< Föregående

RedJohnSaysHi
RedJohnSaysHi