Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Marschera själv

Någonting är viktigare
än jag själv

mänsklig anständighet
och den goda moralen

något är viktigare

när bara tigande tystnad eller
en passivt och bortvänd blick

ett historiskt förlopp
och rädslan att
avvika från normer

den som inte vill bli inblandad
som viker sina
lealösa ryggar och gummilemmar

att se döden i ögonen

något som kräver direkt handling
utan någon startsträcka

som när man ser hur

dom marscherar själva
mot sin egen avrättning

något är viktigare

än mina futtiga krukväxter
mina handgjorda minnen




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-12-11 22:12



Bookmark and Share


  dubbelve
Så sant! Väldigt bra skrivet.
2012-12-15

  Lavinia Röd
Ja, någonting är viktigare. En poetisk form av väckarklocka till människan. Tack!
2012-12-15

  Catharina Edin VIP
ja, jag håller med - starkt!
2012-12-12

  Nanna X
jag gillar ditt episka budskap. det behövs mer lyrik av den sorten, som lyfter blicken ur den narcissistiska spegeln.
2012-12-12

  Federico Romano
Ungerska Judar fick gå till Österikiska gränsen, dödens marsch..
2012-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP