Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Luciadagen.

Snötyngda fluffiga grenar
snödusch om jag kommer för nära.
Snöig snömarängvintrig värld
vitgrått mulet ögonblicksdagsljus.
Svartaste mörker
morgon och tidig kväll.
Adventsljus lyser upp
fångar något rött.
Kanske en liten nisse
som julklappsstressar förbi.
Sen ett litet luciatåg
som sjunger och pulsar förbi.
Åter ligger snön blickstilla
medan ett lätt snöfall börjar falla.




Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 547 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-12-13 22:03



Bookmark and Share


  Anira
Fastnade i en sorts rytm när jag läste den
Underbart skaldande om snö ...lucia

Underbar
2012-12-25

  anits VIP
Vackert skaldat om snön som
är så vacker och lyser upp i mörkret
2012-12-17

    ADI Nehlin
fin..visst är det vackert
2012-12-17

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Så många fina ord det finns i denna årstid. Så skön snön känns i din text
2012-12-14

    ej medlem längre
Vackra ord om en vacker natur.
2012-12-13

    ej medlem längre
Fint
2012-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP