Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återvändo och köttbullar

det här med att vara
utomstående.

liksom utanför världens kamp

inget att glädjas åt

kanske någon gång, men nu
saknas det innehåll

ensam, såsom Gud har bestämt

det var så en gång. jag valdes ut att vara den ensamma. kanske med ett uppdrag.

att se
att betrakta och registrera. som en annan släktforskare.

bland blåsippor fick jag ändå trippa
som barn
blommor, de gav lite tröst, som änglar
exilen och samhällsbyggnaden

på Konsum köpte mamma köttbullar i gräddsås. på burk. ibland.
burken var blå och vit och stod längst ned på hyllan.

smaken av burk var så himmelsk, som molnen, änglarna på molnen.

nu är allt. tungt. och tyngdlagen
drar mot återvändo

en längtan efter mer tomhet
som att uppslukas av sitt eget hjärta




Prosa av Ingela Svenson VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-12-18 00:23



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
Vemod blandat med köttbullsnostalgi. Men, jag kan inte tro som diktarjaget att någon är bestämd att leva ensam. Nog är det väl så att vi själva kan öppna dörren? De där köttbullarna kommer jag själv ihåg. De fick vi på sommaren när vi var ute med båten, serverade på smörgås. Mums tyckte jag att det var.
2012-12-18

  Nanna X
du är en tomhetsbesvärjare. jag älskar den lakoniska humorn i "som en annan släktforskare"
2012-12-18

  Catharina Edin VIP
oj, det var vackert, men tomt.
2012-12-18

    ej medlem längre
vemodsvacker
2012-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP