Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
17 maj 2008


8

Derra har forandrat Madrids ansikte.
Mer och mer ser vi det svarta, det nedgangna,
manniskor med ogon svarta av krossade drommar och sorg.
Dagarna finns inte, natterna lever.
Cesar sov bort natten med en kille i Retiro,
Carlos pojkvan var otrogen.
Vi packade vaskorna och flyttade ut fran Greco,
in pa loftet hos horan dar vi lekte som barn,
kladde ut oss och alade.
Vi satt pa Mama Ines och lat pennorna floda,
filosoferade med Americanos y café con leche.
Det gungar och gungar och vi har hjartklappning.
Spanjorerna har biega rockar och putsade finskor.
Imorgon ska vi flytta till kollektivet
och fa nagot som kanns som ett hem.
Paulo skanker djup till vara diskussioner,
han maste vara Gud.
Idag ar det langfredag och alla ska lida med Jesus.
Vi ska aka pa Madrid Vista.
Eller inte, for pengarna har sinat snabbare an mojligt.
Vi ar sa javla snygga och kan fa allt i varlden.




Fri vers (Fri form) av Tjugotre oktober
Läst 140 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-18 08:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tjugotre oktober
Tjugotre oktober