Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

deT däR lIveT

ja
det kan vara precis hur som helst
tydligen
vissa av oss hittar rätt på en gång vilket får oss andra att känna oss tämligen misslyckade som virrar runt i någon slags förvirrad värld där valen inte riktigt känns som val
fast dom såklart är lika mycket val som för
dom där andra
naturligtvis är förutsättningarna olika
vad vi än vill innbilla oss och tro
betyder ju inte att förutsättningarna bestämmer var vi hamnar som man kan förvänta sig
det finns många levande bevis på
och olevande
vad som är viktigt och inte är ju däremot olika
lika olika som lika
vi orginella
är ju egentligen så jävla lika
inte ett dugg orginella eller speciella egentligen fast vi så gärna vill känna oss så
vältra oss i det där
ingen förstår MIG
intala oss att livet är ganska orättvist mot just mig
dom där andra
har det lätt minsann
men jag
mig
är livet orättvist mot
minsann

ja
kära nån!

det man ändå lärt sig av det där livet och alla dom där människorna som man träffat är ju ändå att vi alla
oavsett förutsättningar
kön och plats
känner
tänker
är
väldigt lika
pinsammt lika faktiskt
tyvärr är det vi orginella som tror att vi är så himmlans egna
så lidande
så stackars oss
som är dom största egoisterna
även om vi gärna inntalar oss
tvärtom
så heja alla föreningsmänniskor
och andra ickeorginella för att ni finns
utan er
faller den gemensamhet som ju ändå gör oss till
människor
i
det där livet




Fri vers av kråkan VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-21 08:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kråkan
kråkan VIP