Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(den här är ett ofärdigt konstverk, en organism skapad att förändras)


konsten att älska sig själv

har tränat mig och hållit på med den här konsten
nu är det din tur
vill du vara snäll och byta ut mitt vatten
det har blivit alldeles grumligt
kan inte se dig genom alla mina färger

jag tänker inte be om ursäkt,
du får nog skaffa dig en undervattensficklampa
en sån där som lyser när det är riktigt mörkt
för jag förväntar mig att du ska lysa starkt
mina solceller är för mitt ljus,
av sig själv
till sig själv

det finns inte en omålad yta på mitt verk
ledsen kompis, men konstnärssjälarna kom och gick,
de lämnade bara en dålig kopia av sina verk med mig

fick låta tiden flagna
innan jag tillslut kunde skrapa ytan,
för att fylla den med mina egna drag
inget görs halvdant här inte!

rädd att jag ska lämna dig
jag är också en konstnärssjäl,
stulit tid från tiden, ömsat skinn och ätit äpplen

på väg till nästa utställning,




Fri vers av Elin Ers
Läst 287 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-01-05 10:43



Bookmark and Share


  Margaloo
Jag hoppas att de enda ändringar du gör i denna organism kommer inifrån dig själv (inte från andra). Jag läser dina texter gång på gång och får alltid nya bilder som matchar. Högsta betyg, med andra ord.
2013-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Elin Ers
Elin Ers