Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemlängtanspoesi

Längtan
...
Jag längtar efter doften av eldrök i mitt hår
Efter den svidande känslan då farfar eld välsignar mina ögon
Att vara fullständigt i flammorna här och nu och tusen år tillbaka
Det finns en respekt för den kraft som kan hålla dig vid liv eller förgöra dig totalt
...
Längtar
...
Efter glaciärvattnets isande kyla omslutandes mina fötter
Det där första sommardoppet och vattnet föder mig på nytt
Det finns en vacker smärta som rinner genom allt liv
Hjärtslag som en kraftig trumma och känslan av att vara den absoluta motsatsen till död
Gammelgäddan som lurar i djupet
...
Längtar
...

Efter att hitta ett litet ensamt moget smultron
Som viskar att jag vill dela min smak med dig
Och jag sitter på varma uråldriga stenar
Tallens döda barr sticker mina nakna fötter
Ingenting försvinner på riktigt och om jag blundar tillräckligt länge kan jag höra skogens sång





Fri vers av Elin Ers
Läst 508 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-04-14 11:35



Bookmark and Share


  Stay Golden
Åhhh eldrök <3
2018-04-14

  Ezmeralda VIP
Underbart skaldat. Jag var med i varje sekund. Bokmärker denna.
2018-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Elin Ers
Elin Ers