Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Räddning saknas

Blodet var hennes eget

den dagen hon såg sin egen
bild utan att se sig i spegeln

var hon själv sin spegelbild

i samspel med människorna
såg hon sig knuten till dem

kanske var hon bara lättlurad

så tillitsfull och hängiven
föll hon

från hög höjd, och sviken
blev hon äntligen återsatt
på den plats Mannen
en gång bestämt

sviken och satt i exil
så skulle det vara
nu och för all tid

hennes misstag
trodde hon sig vara

utvald

bara för en liten stund
hade hon blundat och önskat
hade hon lutat sig lite
för mycket mot Hans axel

men Han var inte ens där

och hon

hade aldrig varit i närheten
av Guds lamm

det var bara ord hon inte förstod

Blodet var hennes, inte lammets

Sua culpa




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-12-25 22:51



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
Kärlek eller kristen räddning, eller kanske båda i förening - eller kanske bara motsatsen i båda fallen? Din text är en fixeringsbild och jag funderar över innebörden.
2012-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP