Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här vågade jag inte hålla på i 12 månader försöker få fram lite nytt material går ju si så där... god fortsättning på er :D


Singel utan barn


Den 23 december känns det som om man är förlorare i livets spel
Det känns som om allt är åt helvete, som om man valt fel
Den 25 december känner man sig plötsligt som en vinnare, som om man har en chans
Ändå stannar man hemma vid twitter i stället för att ge sig ut på dans

”Singel utan barn” kanske är det ett desperat sätt att uttrycka sig
men kanske jag har tröttna på allt, tröttnat på att mitt liv bara omfattar mig
”Singel utan barn” så skulle jag kunna säja mig själv på köttmarknaden i dag
Det kanske är et sätt att beskriva sig själv ”singel utan barn” det är jag

Jag är osäker på om jag ärligt kan säga att jag känslomässigt klar med mitt ”X”
Men det känns så jobbigt att önska sig lite kramar, bara kramar och lite härligt sex
Så kanske jag köper hela konceptet utan att vilja ha allt utan att veta vad jag vill
Och om jag lyckas hitta någon i min egna lögn ligger jag där efteråt, tyst och still

”Singel utan barn” jag såg det som en rubrik på en löpsedel över mitt liv
Jag äter direkt ur matlådan med sked, jag har slutat använda gaffel och kniv
”Singel utan barn” och jag drömmer om en vår då är det tydligen min tid
”Singel utan barn” någon som vunnit, någon som redan förlorat nästa strid

Jag har gått längs med samma gata som så många gånger förr
Jag har slutat fantisera om livet bakom varje stängd dörr
Jag går samma väg som så många andra gånger förr men nu tittar jag åt andra håll
Jag undrar om allt det som är jag egentligen har någon mening, spelar jag någon roll

”Singel utan barn” en kamp om att åtminstone kunna behålla något för en gångs skull
I det sorgsna egot formuleras en billig kontaktannons i syfte att få ett bra knull
”Singel utan barn” och det känns sorgligt förbjudet, det är nog inte så som det borde vara
Och jag skickar textmeddelande till drömmar som fortfarande vägrar att svara

Och jag har inte pratat med någon i de banor som mina tankar rört sig
Och vad skulle det innebära, vad skulle krävas för att det skulle hända mig
Vad skulle jag välja, vad skulle jag välja bort och tankarna mal som en kvarn
Vem skulle jag vara om jag inte skulle vara en ”singel utan barn”




Fri vers av PPQ
Läst 425 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-12-26 16:24



Bookmark and Share


  Ylvak VIP
Livet gör det inte enkelt att vara sig själv.
Sorgen lyser igenom i dina ord, men kom ihåg att DU alltid är DU.
2013-01-02
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ