Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Försökte skriva om dopet. Är inte nöjd, blir nog inte nöjd med denna. Men publicerar ändå för processen.


sävhavet

alla vågar inte möta
vågorna, vars bröstkorg häver
sig till skyn när molnen samlas
klamrar sig vid strandens grus

även fega mänskor tvingas
ut i livets farors vatten
salig den som tror ett löfte
att få möta land till slut

så är dopet oundvikligt
vatten, eld, en livets död
trygghet finns i livets mörker
mitt i natten lyser ljus

genom livets kalla vatten
är du kallad, obarmhärtigt
ändå stor den nåd som möter
om du vågar ge dig ut

vattnet viker i de möten
dit du vågat dig trots allt
där du väntat dig det värsta
är du hemma, är Guds hus




Bunden vers av Marta
Läst 257 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-27 18:12



Bookmark and Share


  Katasterismi
vill ses och sjunga snart, tänker sång när jag läser denna
2012-12-28

  Kristina Wallbing
Här tycker jag att de tre sista stroferna, språkligt, är de bästa. I de två första snubblar jag över de första raderna: "alla vågar inte möta" och "även fega mänskor tvingas". Du tycks göra en åtskillnad mellan de som har modet och de som inte vågar... hur tänker du här? Jag menar med tanke på att du skriver om dopet?
2012-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Marta
Marta