Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gör dig klok igen

högkänsligt högljutt höjs
känslor till orkestrar
dirigenten
spelar mig som i klädpoker
av på varje plagg
tittar på ovetande
om vad som försiggår
i mitt medvetande
pokerspelaren ser bara pjäsen
inte dess representerande väsen

Vi hittar aldrig det vi letade
vi letar aldrig när vi är ovetande
så jag söker människor som söker
som hökar

så jag
ökar tempot mot högre känslor
varmare temperaturer
högre aktivitet
bränner kratrar i dina ögonlock
inte ens när du blundar
ska jag slockna
ser du mig, dirigenten?

tills du inte längre kan förneka
att du ser en låga
ska jag plåga ditt etiska värderingsmönster
bränna ner ditt sovrum
göra dig stum

göra dig klok igen




Fri vers av Erik Thor
Läst 343 gånger
Publicerad 2012-12-30 18:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik Thor
Erik Thor