Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det gamla huset

Vi plockade ner det
stock för stock
och markerade
A för nordväggen
A1 för timmerstocken längst ner på nordväggen
och så vidare.
Det var i åttonde stocken vi fann det
gömslet med slät botten
tomt och dolt av överliggande stock.
Den slitna fläcken innanför på golvet
hade vi redan observerat
men först nu förstod vi.
Vem hade sökt kontakten?
En kvinna med sin sorg?
Ett barn med minnet av sin döda fågel?
En man med stäckta ambitioner?
Nu också vi?




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 243 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-12-31 08:39



Bookmark and Share


    David Wästerfors
Jag gillar denna skarpt. Jag läste den för nån dag sedan och märkte att den "kom tillbaka" när jag sysslade med annat, jag gick och tänkte på den -- fint skrivet! Möjligen är det för många frågetecken mot slutet. Och så har jag svårt för den inledande ingressen eller vad det heter, jag förstår inte varför poeter.se ska ha denna funktion. Att läsa ett slags instruktion till en dikt blir ytterst reducerande; dikten kan ju rymma så mycket mer än vad exempelvis ett ursprung eller författarens egen inramning kan peka ut. Men detta är randanmärkningar. Gömstället, allas vårt gömställe, blir oförglömligt för mig.
2013-03-24

    ej medlem längre
Fascineras av de funderingar som kan uppstå av att se spår från förr.
Vardagliga händelser men ändå av betydelse.
Och ordet "stäckta", så länge sedan jag läste det.
2012-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist