Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försöka duger

Först får det nya huset sitt yttertak,
därefter innerväggar, ytterväggar.
Det är planen.
En lyftkran håller taket på plats.

Men varför inte avstå från ytterväggar
kanske vända dem inåt…
Försöka duger.
Men inte så bra.
Det regnar, tapeterna lossnar
och man är fortfarande innestängd
ytterväggsomsluten.

Tar hjälp av en poet
som skriver bort alla hinder:
Mänskan behöver ett tak i sitt liv
behöver öppenhet emot andra
och naturen:
Taket, min vän! Tak är allt du behöver,




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 265 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-09-30 19:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist