Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Askungens rätta namn

Såret efter mitt hjärta
är inflammerat, vill inte läka
kratern gapar tom och ärret
bultar rött och svullet

som såret efter den
alltför trånga glasskon
styvsystern provade

det var inte jag som lämnade

det var någon annan
som tog mitt namn
och lämnade prinsen
när klockan slog tolv

det hela var uppdiktat
av någon från sagorna

jag vet inte hennes namn

jag sminkar över och
transplanterar ett nytt
hjärta där hålet gapar

transplanterar den tunna huden
som håller min själ och mitt hjärta

täcker mitt ansikte, de gröna ögonen
där själen förr speglades

jag behöver en ny själ nu
den gamla duger inte längre

till en bal på slottet




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-02 04:01



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
en viktig saga.
2013-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP