Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i nöd och lust

Till sina barn en far hon har
för maka finns inte mycket make kvar
På grund av hennes egna vilja
maken vill från henne skilja

Den dröm som då maken har
en maka så snäll, söt och rar
gick en dag i tusen bitar
när hon en vacker tavla ritar

Med barn och hund i sitt kök
skratt och lek gick upp i rök
Så om makan sin familj vill ha
gör då det som maken sa




Bunden vers (Rim) av mysing
Läst 212 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-01-03 23:12



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
bra dikt om det gamla patriarkala familjeförhållandet där kvinnan ej egen talan, vilja, önskan, eller handling, får ha.
2013-01-03
  > Nästa text
< Föregående

mysing
mysing