Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten "Fundring" över den tid vi lever i


KÖP, KÖP - ELLER . . .

 


Nu dagarna förlänges
i butiker folket tränges
under första reorna för året.
Och kanske ändå man lyckas få det
man länge efter längtat
suktat har och trängtat,
och med en gnutta tur uti butiken
man behöver inte bli besviken
utan med varan tryggt i påsen
lycklig mot sitt hem kan gå sen
förtjust över att ha fyndat
och sluppit undan syndat
genom dyrt ha ödslat
av hushållet och gödslat
butikernas redan stinna
kassor för att finna
tanken som en plötsligt slår . . .

Att just medan vi firar ett nytt år
potentater efter makten strider
medan oskyldiga och barnen lider . . .

Tveksamt undrar jag därför: Törs en
Er uppmana att öppna börsen
för att i stället ge en penning till de svaga . . .

Eller är en sådan tanke alltför övermaga?




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 188 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-01-05 16:39

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Viktigt att säga detta
2013-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson