Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tid



Ett stycke tid föll ned i mitt knä
Skimrande sällsam, ljus och färger bortom
Orörlig satt jag, oförmögen att förstå

Blickstilla, rädd att förlora
Ögonblicket, som inte var
Andlös, överväldigad

Förunnades mig dåtid
Eller nutid, framför mina ögon
Kanske framtid - ofattbara tanke

Så föll den samman, tiden
Blev till flarn och aska
Fanns, och sedan inte

Sorg förtärande, bortom förstånd
Den milda rösten viskar
Sak samma, min vän – sak samma

Evighet är tidens namn …


© Svenarne Jansson




Fri vers av Svenarne Jansson
Läst 198 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-06 14:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Svenarne Jansson
Svenarne Jansson