Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyhetsreflektion


Säg den glädje som varar beständigt

Det är inte bara vi människor som har problem med vikten så här års - även "urkilot", dvs Internationella kilogramprototypen (IPK) som förvaras i Paris, har gått upp i vikt några tiotals mikrogram.

Detta enligt mätningar av brittiska forskare. Orsaken tros vara luftföroreningar som har fastnat på ytan.

Kanske inte helt fel. Det borde ju samtidigt rent logiskt innebära att allt annat som går att väga, också vi människor, har gått NER i vikt en smula.

Eftersom man (alltså) fortfarande använder Paris-kilot som måttstock.

Forskarna föreslår dock en bantningskur för urkilot i Paris. Med hjälp av en blandning av UV-ljus och en kanon som skjuter argonatomer.

Säg den glädje som varar beständigt...:)


http://hakans-blogg.blogspot.se/




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 198 gånger
Publicerad 2013-01-11 21:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund