Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Upptäcktsresande - specialiserade på livet här och nu

Det påstås att Amerika redan är upptäckt,
liksom Antarktis och Kista.

Men De Stora Upptäckternas Tid är inte förbi.

Tvärtom växer den sig starkare för varje dag!

Jorden har nu mer än 9 miljarder människor
som varje dag försöker:
- Utforska livet
- Undersöka och övervinna sina egna gränser
- Lära sig nytt
- Lära sig av gammalt (svårt)
- Lära av sig gammalt (ännu svårare)
- Le, skratta, gråta, njuta och känna
- Hjälpa varandra

Phileas Fogg hade sina möten på Reform Club.
Vi har våra möten i Livet. Varje dag.

Missa inte dagens möten - Lev!

 

-----------------------------
Bilden är en del av en illustration till romanen "Jorden runt på 80 dagar". Mer information och hela bilden finns på http://en.wikipedia.org/wiki/File:'Around_the_World_in_Eighty_Days'_by_Neuville_and_Benett_04.jpg

 




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 642 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-01-12 10:04



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
tyckte om
2013-01-21

  Annika Persson
Kommentar "villebråd"

Inte att jag skulle vara lätt att fånga
i en fälla.
2013-01-15

  Annika Persson
Givande text

att leva är att göra gott för sig och andra
samt att undvika fällor

M v h ett villebråd


2013-01-15

    Birgersdotter VIP
Härlig text
2013-01-15

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2013-01-13

  Ljusletaren
Så sanna ord du kommer med ... gillas och gillas mycket/kram
2013-01-13

    dreamoflife
En väl formulerad text, humor och djup, om vartannat!
2013-01-13

    ej medlem längre
Välformulerade sanningar snyggt paketerat.
Bra!
2013-01-13

  Monika A Mirsch VIP
Hur 9 mänskor ser ut tillsammans, det vet jag, men hur miljarden ser ut, det har jag ingen aning om - kanske är det där jag borde börja min upptäcktsresa - tänkvärt det du beskriver!
2013-01-13

  Minkki VIP
ett härligt resonemang som för rakt till ett bra slut :)
2013-01-12

  walborg
Härlig text att ta ur historien något för idag
2013-01-12

  ResenärGenomLivet VIP
Riktigt läckert och mycket tänkvärt...
2013-01-12

  M M Mannheim VIP
Härligt Mr T! En dikt full med framtidsanda....ja uppfinningarnas tid är inte förbi. Hoppas bara att det blir uppfinningar och upptäckter för mänskligheten, för demokrati, för solidaritet och för empati.
2013-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)