Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det tar aldrig slut

 

 

 

luckor i minnen

blir summan av två åtskilda kulturer

kaoset finns alltid till hands som vardagsmenyn

den gamla rycker åt sig förutvarande initiativet

gör sig starkt påmind

när tankarna nuddat själen

under vintern

den nya lockar vid tröskeln

som när man väljer vörtbröd inför julen

 

får ofta besök av ångesten

den lägger upp sina fötter nonchalant på bordet

förhör oavbrutet

om hur mycket svensk attityd skall det vara

hur mycket osvenskt fenomen skall försvinnas

en oerhört svår ekvation som inte går att lösa

det krävs mod att kompromissa

 

gamla ordförråd faller i glömska

det tar tid att lära sig nya

man blir ett mellanting mot sin vilja

står som ett fån ibland

vädjar om lite förståelse

 

en vanlig morgon när man vaknar

skiftar språket

man börjar titta omkring

lära sig att orientera och balansera.

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Rise Little One
Läst 149 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-01-18 21:46



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så bara skaldat!
2013-01-20

  Ninananonia VIP
Väldigt bra... berör i
2013-01-19

    Max Poisé
Vackra ord!! Du är duktig Thu!
2013-01-19

  Peter Olausson VIP
så väl formulerat om svårigheten att formulera, att hitta rätt ord från olika erfarenheter!
2013-01-19

  Destino
Vilken bra text känner igen mig själv i många rader, att balansera att orientera sig, bra skrivet, kram
2013-01-19

  ResenärGenomLivet VIP
Kan förstå att det känns jobbigt ibland...
2013-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Rise Little One
Rise Little One