Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtan.

Trädgårdens träd står frostiga
grenarna bär på slumrande minnen.
Färdiga att tinas upp till vårens första takdropp
redo att sträcka sig mot solen och klä sig i sommarskrud.
Säga välkommen till ekorren som glatt ska skutta mellan grenarna
här ska fåglarna kvittra och sjunga sina glädjeserenader.
Stilla ska bladkronorna prassla i försommarvinden
och breda ut sitt bladtäcke som tak över uteplatsen.
Där vi ska sitta och höra på vårens och sommarens alla ljud
och samla på intryck som kan tas fram och njutas av.
Som idag när jag tittar på snöklädda vintriga träd
så hör jag nya årstidslöften nynnas under vinterhimlens stjärntak.




Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 306 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-01-13 18:16



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket hoppfullt och fint skaldat
2013-01-16

    ej medlem längre
härlig längtan..
2013-01-15

    ej medlem längre
Mycket fint, den som ändå ägde ett äppelträd!
2013-01-15

  Birgitta Jacobsson
Vilken vårlängtan du väcker! Tack!
2013-01-15

  ResenärGenomLivet VIP
Hoppfullt och vackert...mycket fint att längta till...
2013-01-13

    ej medlem längre
Mycket fint och en stämning som känns skön.
2013-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP