Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
---


Två själars vädersträck

 

 

 

åtrå och kärlek

kravlöshet

frågetecken

 

två själars väderstreck

här är vi

mitt uppe i det

som kallas för ett

levande tillstånd

 

här är vi

den andres passion

ett innerligt

givande och tagande

men

erinra oss om det flyktiga

 

naturen skänkte oss

inte en uthållighet

i vurmens rike

inplantera en parabol

en spegel

reflexer av kärlekens kunskap

som ständigt måste

uppdateras

skrida tillbaka från orimliga

krav




Övriga genrer av Dufvenberg
Läst 435 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-01-14 19:34



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
vilken bra dikt.
2018-03-05

  Snurriga tankar
Mycket fin och välformulerad text om passionens låga och kärlek som ska hållas vid liv, utan att ta den för givet eller ha för stora förväntningar och eller självklarheter över den, en ständig kamp för att hålla den vid liv. Åtminstone så ser jag på texten så :)
2013-01-15

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Stora frågor om tvåsamheten. Vad är vi ämnade till, vad är kärlek och vad är åtrå och allt däremellan. Fint som vanligt fint
2013-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Dufvenberg
Dufvenberg