Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När allt vänder


Toatankar

Jag var på personaltoaletten
för en stund sedan
och ägnade mig åt
de vardagliga bestyr
som där stundom utförs.

 

Av någon anledning
kom jag att tänka på
Big Bang och Big Crunch.
Kan någon förstå varför?

 

Tänk om tiden och alla processer
reverserar in i minsta detalj
när universum nått sin höjdpunkt
och drar sig tillbaka
till den stora smällen...!

 

Jag ville bara inte tänka 
på mina toalettbesök
när allt går åt motsatt håll,
för att inte tala om
utmundigande av mat och dryck.

 

Vi återgår till moderlivet
 – och här skriver jag
med hänsyn till den eventuella läsaren:
”och så vidare…”.

 

Historien går åt motsatt håll.
Äntligen kommer sanningen i dagen
om livets uppkomst.
Var det via något slags llecru
eller via duGs ”sujl edraV”?

 

Sedan tog jag en kopp starkt kaffe
från automaten i köket.
Det var jag värd, tyckte jag.

 




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 230 gånger
Publicerad 2013-01-16 09:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP