Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som min cigarett

Sitter vid mitt fönster.
Lyssnar på musiken.
Ser tobaken i cigaretten glöda svagt.
För varje bloss försvinner det mer och mer.
Ser askan blåsa iväg med vinden, upplöses och försvinner.

Känner hur röken strilar ner i mina lungor
tills jag sedan blåser ut den.
Men tjäran i den stannar där.

När endast fimpen är kvar slänger jag iväg den
och aldrig glimtar mot den igen.
Tänker inte på att den ligger där,
bortglömd någonstans.

Varför är inte du som min cigarett?
Trodde jag rökte upp dig för länge sedan.
Men ändå dyker du upp igen.
Gång på gång.
Du ligger inte bortglömd.

Vi hade en bra tid tillsammans.
Kan inte röka upp, slänga och bara glömma dig.
För tjäran av dig är kvar i mig.
Aldrig lär jag bli av med den.

Tänder en cigarett till.
Ser den försvinna på samma sätt.
Men inte du..




Fri vers av Jared Mühlematter
Läst 122 gånger
Publicerad 2013-01-18 09:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jared Mühlematter