Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den genomskinliga

Hon saknar orden, tiden och minnet, tom är hon, och genomskinlig. Den genomskinliga människan. Som ingen ser, som ingen tänker på.

Jag. Det är en meningslöst ord. Jag, jag, jag. Hon når inte fram till detta pronomen. Förmår inte föreställa sig betydelsen. Hon saknar sig själv utan att veta vem.

Mellan tillvarons stationer rör hon sig, sömn och vaka, arbete och en TV-apparat. Kök, badrum och ett enda kalt rum. Vari hon bor. Har sin sömn. Sin frukost, lunch och middag. Ingen hund känner lukten av henne, och hon lämnar sällan någon skugga.

Ordet blir"utplånad".Men inte ens utplånad är hon. Något som icke är kan ej heller plånas ut. Hon är icke och syns ej.

Jo, kanske syns en svag rök, kanske ett skaft från en golvmopp som rör sig bredvid en hink med smutsvatten. Kanske är hon en nattstäderska, på ett ödsligt kontor i ett industriområde. Och jag tror inte ens att hon har någon cykel.

Nej hon har inte ens en cykel. Hon har ingen hund. Till tröst har hon bara ett litet litet liv. Och en ranglig krukväxt från 80-talet. Från förra seklet och förra milleniet. Vattnad sparsamt, klippt och tuktad.




Prosa av Ingela Svenson VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-01-20 23:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En text som väcker funderingar över dem vi (inte) möter, bara ser glida förbi
2013-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP