Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Flytande bergmassa krymper när den stelnar. (Geologiska inst., Chalmers)


Äntligen

Färdigborrat för sprängning
riskanalys och vibrationsövervakning
genomförda.
Nu väntar berget
på sin frigörelse
skall snart få svälla
till sin naturliga volym
bli som för tusen miljoner år sedan.
Krampen skall upphöra
en inre rörelse utvecklas
under
en kort stund av lycka
innan sönderfallet.




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 238 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-01-24 15:09



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Ännu en till sviten om berg... Nu kompaktare bild/kortare utlösning än de tidigare "bergtexterna". I väntan... Jag fick känslan av en kort häftig inandning, ett kort hålla-andan-moment och en förlösande utandning - "äntligen"!
2013-01-25

    dreamoflife
Bergen lever! Leve bergen!
2013-01-24

    ej medlem längre
mycket imponerande fortsättning på sviten om bergens rörelser

2013-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist